SkySpark, Arc • 4 min leestijd

Workflow-management nu ook geïntegreerd in SkySpark

Miguel Mauser 30 oktober 2020

Dat SkySpark een eenvoudig te integreren IoT-platform is om gebouwprestaties te analyseren, is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is de Arc-applicatie. Als deze een issue detecteert, komt een volledige workflow op gang die vooraf geheel naar wens kan worden ingericht. De app werd geïntroduceerd tijdens het SkyPosium, het jaarlijks terugkerende SkySpark-gebruikersevenement.

De focus van SkyFoundry is altijd dezelfde gebleven, namelijk het analyseren van data om gebouwen te verbeteren, gezonder en energiezuiniger te maken, en de onderhoudskosten omlaag te brengen. Daar zijn nu nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. Voorheen identificeerde SkySpark issues aan de hand van gebouwdata, de oorzaak, de duur, begin- en eindtijd en de veroorzaakte kosten, en presenteerde het op basis daarvan de oplossing. Daarmee was in feite de kous af.

Wie het probleem moest oplossen en hoe en wanneer, was aan de gebruiker. Deze hele workflow is nu overzichtelijk in SkySpark opgenomen en kan vooraf naar wens worden ingericht en door de gebruikers worden bewaakt. Zij worden ondersteund in het oplossen van issues met documenten, afbeeldingen en instructievideo's. Standaard zijn er drie types workflowdocumenten:

  • Notes: Hiermee kan een operator een notitie of document toevoegen naar aanleiding van een issue (Spark), of een opmerking koppelen aan een apparaat of gebouwgegevens. Dit zonder dat hier een workflow aan wordt gekoppeld. Gebruikers kunnen hierop reageren met nieuwe notes om een discussie te starten.
  • Workorders: Hierin zitten alle elementen om een workflow op te starten en de status bij te houden. Bijzonder handig om onderhoudswerkzaamheden in te plannen en te monitoren, en zo kosten te besparen.
  • Tickets: Hier worden softwaregerelateerde activiteiten in ondergebracht, zodat de status en uitvoering worden bewaakt.

Voor de meeste toepassingen zullen deze drie voldoende zijn, maar SkySpark biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf workflowtypes aan te maken.

De nieuwe Arc-applicatie is nu zonder extra kosten beschikbaar in SkySpark 3.0.27. Bestaande applicaties kunnen bovendien eenvoudig worden uitgebreid met deze nieuwe functionaliteit.

Meer informatie is te vinden in de SkyFoundry Insider Issue No. 37.

Lees het volledige persbericht

Ik wil meer  informatie

 

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.