<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
Red Lion, Industrie • 4 min leestijd

Iedere PLC naar MS SQL en de cloud in 5 minuten voor slechts € 798

Marcel Laes 25 augustus 2020

Efficiënte communicatie tussen machines, apparaten en software is cruciaal in de moderne industrieën van nu. En de nieuwe marktstandaard OPC UA en MQTT heeft alles in huis om dat in een stroomversnelling te brengen. Red Lion Controls speelt daar optimaal op in met de introductie van de nieuwe generatie IoT gateways DA30.

Meer dan 300 verschillende PLC-protocollen

Met de nieuwe IoT gateway DA30 kan men meer dan 300 verschillende PLC-communicatieprotocollen vertalen naar de nieuwe standaard OPC UA. De nieuwe gateway ondersteunt zowel OPC UA Server als OPC UA Client. PLC’s van verschillende merken kunnen zodoende eenvoudig verbonden worden met bestaande SCADA- en MES-pakketten en dat maakt dure OPC UA-servers overbodig. Eén DA30 volstaat immers om meerdere bestaande PLC’s te verbinden met de nieuwe digitale wereld. 

Cloudconnectoren naar populaire IoT-platformen


Naast OPC UA ondersteunt de gateway ook kant-en-klare configuratie van MQTT-cloudconnectoren naar enkele van de meest populaire IoT-platformen, zoals Microsoft Azure, Amazone Web Services en Inductive Automation. Bijkomend voordeel is dat er geen dure licentie- of onderhoudskosten zijn. En de configuratie van de gateway gebeurt snel en simpel met het gebruiksvriendelijke en gratis te downloaden Crimson-softwarepakket. De DA30 wordt overigens gelanceerd tegen een aantrekkelijke prijs van € 798.

Ook interface met MS SQL-server en ingebouwde webserver

De DA30 kan worden ingezet voor toepassingen waarbij een bidirectionele koppeling met de MS SQL-server nodig is. De gateway logt de productgegevens in zijn intern geheugen en deze capaciteit kan uitgebreid worden door optioneel een Flash-kaart toe te voegen. Hierdoor kan men weken achtereen gegevens registeren in de DA30. Daarnaast is er in de DA30 ook een interne webserver beschikbaar. Deze ondersteunt grafische overzichtsschermen, trending- en alarmpagina’s. Gebruikers kunnen productiegegevens eenvoudig raadplegen via een pc met browser aangesloten op het netwerk, of via hun tablet of smartphone. Tenslotte biedt de nieuwe gateway DA30 ook de mogelijkheid om alarmen via e-mail te versturen. En dat alles voor het geringe bedrag van slechts € 798

 

Picture of Marcel Laes

Marcel Laes

Marcel is medeoprichter van CimPro. Hij is algemeen directeur Benelux. Marcel heeft meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van industriële automatisering en infra.