<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
Red Lion • 4 min leestijd

Iedere PLC naar OPC UA in 5 minuten voor slechts € 527

Han Desimpelaere 17 maart 2018

Efficiënte communicatie tussen machines, apparaten en software is cruciaal in de moderne industrieën van nu. En de nieuwe marktstandaard OPC Unified Architecture, kortweg OPC UA genoemd, heeft alles in huis om dat in een stroomversnelling te brengen. Red Lion Controls speelt daar optimaal op in met de introductie van de nieuwe generatie protocol-converters DA10 en DA30.

Meer dan 300 verschillende PLC-protocollen

Met de nieuwe industriële gateway DA10 kan men meer dan 300 verschillende PLC-communicatieprotocollen vertalen naar de nieuwe standaard OPC UA. De nieuwe gateway ondersteunt zowel OPC UA Server als OPC UA Client. PLC’s van verschillende merken kunnen zodoende eenvoudig verbonden worden met bestaande SCADA- en MES-pakketten en dat maakt dure OPC UA-servers overbodig. Eén DA10 volstaat immers om meerdere bestaande PLC’s te verbinden met de nieuwe digitale wereld. 

Cloudconnectoren naar populaire IoT-platformen


Naast OPC UA ondersteunt de gateway ook kant-en-klare configuratie van MQTT-cloudconnectoren naar enkele van de meest populaire IoT-platformen, zoals Microsoft Azure, Amazone Web Services en Inductive Automation. Bijkomend voordeel is dat er geen dure licentie- of onderhoudskosten zijn. En de configuratie van de gateway gebeurt snel en simpel met het gebruiksvriendelijke en gratis te downloaden Crimson-softwarepakket. De DA10 wordt overigens gelanceerd tegen een aantrekkelijke prijs van € 527.

Ook interface met MS SQL-server en ingebouwde webserver

Grote broer van de DA10 is de nieuwe DA30. Deze kan worden ingezet voor toepassingen waarbij een bidirectionele koppeling met de MS SQL-server nodig is. De gateway logt de productgegevens in zijn intern geheugen en deze capaciteit kan uitgebreid worden door optioneel een Flash-kaart toe te voegen. Hierdoor kan men weken achtereen gegevens registeren in de DA30. Daarnaast is er in de DA30 ook een interne webserver beschikbaar. Deze ondersteunt grafische overzichtsschermen, trending- en alarmpagina’s. Gebruikers kunnen productiegegevens eenvoudig raadplegen via een pc met browser aangesloten op het netwerk, of via hun tablet of smartphone. Tenslotte biedt de nieuwe gateway DA30 ook de mogelijkheid om alarmen via e-mail te versturen. En dat alles voor het geringe bedrag van slechts € 790

 

Picture of Han Desimpelaere

Han Desimpelaere

Han is business development manager industrie en IIot, met meer dan 20 jaar ervaring. Met zijn technische background en kennis van diverse sectoren is hij een ideaal eerste aanspreekpunt.