<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
Red Lion, OPC UA, MQTT, Industrie • 6 min leestijd

Industrial IoT webinar

Miguel Mauser 22 juni 2020

De komende maanden delen onze experts kennis met jullie in compacte seminars van 15 minuten. We schotelen jullie actuele thema’s voor en komen met tips en trucs, zodat jullie in staat zijn het maximale uit jullie IIoT applicaties te halen. De Webinars zijn interactief en bieden de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

OPC UA en legacy systemen

OPC UA is ondertussen de standaard geworden voor industriële communicatie. Wat doe je echter als je controller of apparaat te oud is voor OPC UA? Vervangen door een moderne controller, een OPC UA Server kopen of een OPC UA gateway toepassen. Vervangen is duur en een OPC UA Server lijkt de goedkoopste oplossing. De kosten kunnen echter aardig oplopen als je meerdere systemen moet ontsluiten en daarnaast heb je nog jaarlijkse onderhoudskosten. Het kan echter nog goedkoper en eenvoudiger met een OPC UA gateway. In dit webinar laten we zien wat de voordelen zijn van een Red Lion OPC UA gateway en hoe eenvoudig het is om deze configureren.
Het webinar is interactief en biedt de mogelijkheid tot het stellen van vragen via de Chat box.


 


MQTT en de Cloud

MQTT is een lichtgewicht industrieel communicatieprotocol dat langzaam zijn weg vindt in de wereld van IIot. Steeds meer slimme apparaten en sensoren ondersteunen intussen MQTT maar nog niet alle. Wat doe je als je apparaat geen MQTT ondersteunt en je wilt je data naar de Cloud sturen? Het antwoord is relatief simple: pas een MQTT gateway toe. In dit webinar laten we zien hoe je PLC data via een Red Lion IIoT gateway koppelt aan een IIot platform in de Cloud. 

Het webinar is interactief en biedt de mogelijkheid tot het stellen van vragen via de Chat box.

 

 

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.