<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
SkySpark • 7 min leestijd

Google verandert manier van inloggen op Gmail

Miguel Mauser 30 mei 2022

Gebruik je in Alert, TBox, Smart Energy Connector of SkySpark® Gmail voor het verzenden van e-mail? Dan zul je voor eind mei over moeten stappen op beter beveiligde apps van Google of op een andere mailserver om mails te kunnen blijven ontvangen. We leggen je graag uit hoe en waarom.

Google biedt vanaf 30 mei 2022 geen support meer voor het gebruik van apps of apparaten van derden, die je vragen om in te loggen op je Google-account met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit moet de accounts van gebruikers beter beschermen.

Vanaf 30 mei kun je dus geen gebruik meer maken van de minder goed beveiligde third-party-apps. En zul je dus voor het verzenden van mail over moeten schakelen op beter beveiligde apps van Google of een andere mailserver. Verander je niks, dan verstuurt de applicatie geen mails meer.

Support bij het overstappen

Heb je een applicatie geleverd door CimPro, dan nemen we automatisch contact met je op om een en ander in goede banen te leiden. Weet je niet zeker of je de Gmail-applicatie gebruikt, hoe je dit aan moet passen of ontvang je geen e-mails meer? Stuur dan een mail naar support@cimpro.com en we helpen je graag op weg.

Eigen hosting voor meer grip

Om in de toekomst dit soort situaties beter onder controle te houden, start CimPro vanaf heden met het hosten van een eigen e-mailserver. Voor klanten met een onderhoudscontract of SaaS-contract (Alert Software Maintenance, SkySpark® Annual Maintenance en TConnect SaaS) bieden wij deze service aan voor € 120,-/jaar/mailaccount. Wil je gebruik maken van deze dienst of heb je nog geen onderhoudscontract en wil je toch gebruikmaken van deze dienst? Stuur dan een mail naar info@cimpro.com voor meer info en aanmelding.

 

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.