<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
Industrie, VTScada • 4 min leestijd

Nieuw in de Benelux: SCADA-pakket voor bedrijfskritische processen

Marcel Laes 27 augustus 2021

Natuurlijk is het bij kritische processen van groot belang dat ze onder alle omstandigheden kunnen blijven functioneren. Bruggen en sluizen bijvoorbeeld, maar ook treinverkeer en hernieuwbare energiebronnen. Voor deze sectoren brengt CimPro een nieuw SCADA-pakket op de markt in de Benelux: VTScada. Hiermee wordt vooral gemikt op bedrijfskritische toepassingen, waar processen zo belangrijk én urgent zijn dat ze geen minuut uitstel kunnen verdragen

 

SCADA voor bedrijfskritische applicaties

De meeste SCADA-pakketten vinden hun oorsprong in de industrie, waar het proces en de bovengelegen supervisielaag zich meestal op één locatie bevinden, en het aantal datapunten beperkt is. Voor de infrasector bevinden zich de objecten en de supervisie echter op grote afstand van elkaar. Ook het aantal datapunten is veel hoger in vergelijk met de industrie. Bovendien is de levenscyclus van het proces meer dan 20 jaar, en kunnen de gevolgen van falende systemen gigantische schade veroorzaken. De VTScada-technologie biedt hier uitkomst en verzekert continuïteit.

Met VTScada wordt vooral gemikt op bedrijfskritische toepassingen, waar processen zo belangrijk én urgent zijn dat ze geen minuut uitstel kunnen verdragen

VTScada in het kort

  • Een unieke redundantie-architectuur met een onbeperkt aantal master-/back-up-systemen. Dit garandeert een zeer hoge uptime.
  • Ingebouwde data historian maakt standaard onderdeel uit van de VTScada-software; er is geen configuratie of databasemanagement voor nodig.
  • Met het ingebouwde versiebeheersysteem van VTScada kunnen meerdere gebruikers in realtime wijzigingen doorvoeren zonder de applicatie te stoppen. Bovendien houdt het systeem alle wijzigingen bij, net als gegevens over wie de wijzigingen gemaakt heeft.
  • Geautoriseerde gebruikers kunnen veilig hun processen bewaken en besturen in iedere HTML-5-browser op praktisch elk apparaat, zoals een tablet of smartphone. Er is geen additionele software of Java nodig. Veiligheid van het dataverkeer is bovendien verzekerd door het gebruik van SSL en TLS.
  • En nog veel meer ...

 

Meer info over VTScada

Meer weten over VTScada? Consulteer onze productpagina's

Meer info over VTScada
Picture of Marcel Laes

Marcel Laes

Marcel is medeoprichter van CimPro. Hij is algemeen directeur Benelux. Marcel heeft meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van industriële automatisering en infra.