<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Matics Live
Maakindustrie NL/BE, Analytics • 9 min leestijd

In 60 dagen in realtime alle bottlenecks in discrete manufacturing inzichtelijk maken

Miguel Mauser 20 april 2022

Mede gezien de concurrentie vanuit lageloonlanden, dient de West-Europese maakindustrie vandaag de dag met bestaande productiemiddelen sneller, goedkoper en duurzamer te produceren, en dat vaak in kleine batches. Om deze uitdaging te tackelen, introduceert CimPro het Matics Analytics-platform. Hiermee krijgen bedrijven realtime inzicht in hun productieprocessen en daarmee de mogelijkheid deze in minder dan zes weken te optimaliseren.

Om processen efficiënter in te richten en te laten verlopen, bieden digitalisatie en procesverbetering uitkomst. Hiermee kun je immers met bestaande machines een (kwalitatief) hogere output realiseren, terwijl tegelijkertijd de uptime toeneemt en afval en energieverbruik afnemen. Om deze uitdaging te tackelen, introduceert CimPro het Matics Analytics-platform.

Het nadeel is echter dat men met deze traditionele oplossingen vaak doorlooptijden van zes tot twaalf maanden heeft voordat men concrete resultaten ervaart. Dit in tegenstelling tot Matics voor de industrie, waarmee je in realtime data op kunt halen uit de productie om zo direct rendementsverbeteringen te realiseren.

 

In realtime problemen signaleren en bijsturen

Dankzij het Analytics-platform krijgt het management in realtime inzicht in de rendabiliteit van productielijnen. Zo worden OEE-parameters meteen gepresenteerd op zowel smartphones, tablets en tv-schermen op de productievloer als in de cloud. Bij ongeplande storingen kunnen operators de storingsoorzaak ingeven op een tablet en krijgen lijnverantwoordelijken direct inzicht in de belangrijkste bottlenecks, zodat zij processen kunnen bijsturen. Bovendien worden alle data gelogd en geanalyseerd in de cloud, en worden dankzij de ingebouwde realtime analysefunctionaliteit afwijkingen meteen gemeld op tablet of smartphone.

Door de inzet van Operational Intelligence zijn productiedata dus in realtime beschikbaar en rendementsverbeteringen direct te realiseren. Onze nieuwe oplossing wordt aangeboden als SaaS, waardoor deze een minimale impact heeft op de IT infrastructuur van de fabriek: Matics SaaS

Meer weten over operational intelligence?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Contact
Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.