NavigateWorx • 7 min leestijd

Nieuwe generatie industriële routers nu ook beschikbaar in de Benelux

Miguel Mauser 4 oktober 2020

Het aanbod industriële routers is breed en wordt continu verrijkt met nieuwe innovaties. CimPro volgt de ontwikkelingen op de voet en kijkt kritisch naar producten die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Zo hebben we onlangs uitgebreid marktonderzoek gedaan binnen de productrange en introduceren we als resultaat daarvan de nieuwe generatie NavigateWorx-routers binnen ons pakket.

Test de NavigateWorx routers voor 30 dagen 

NavigateWorx-routers

Tijdens het marktonderzoek hebben we tal van routers op de pijnbank gelegd en beoordeeld op aspecten als: ondersteuning van 2G/3G/4G/5G, de breedte van het temperatuurbereik, mechanische robuustheid, gebruiksvriendelijkheid van de gebruikersinterface, beveiligingsmogelijkheden, technische ondersteuning van de leverancier en de beschikbaarheid van een geautomatiseerd beheerplatform. NavigateWorx kwam veruit als beste uit de bus. Zo voldeden de routers niet alleen aan bovenvermelde criteria, maar hadden ze ook nog eens een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Bovendien zijn ze uit voorraad leverbaar.

Industriële specificaties

Met een temperatuurbereik van -40 °C tot 75 °C kunnen de NavigateWorx-routers worden ingezet in de meest uiteenlopende projecten. De behuizing is van metaal en biedt een uitgebreide bescherming tegen elektromagnetische storingen van buitenaf, conform de standaard 61000-4. Alle NavigateWorx-routers ondersteunen uiteraard 2G/3G/4G en er is inmiddels ook al een 5G-variant aangekondigd. Standaard zijn de routers voorzien van 2 simkaarten, en voor kritische applicaties kunnen de kaarten worden voorzien door 2 verschillende providers. Wanneer het netwerk van de eerste provider namelijk wegvalt, neemt het netwerk van de tweede provider het automatisch over. Elke router ondersteunt daarnaast uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, zoals OpenVPN en IPsec, en biedt de mogelijkheid een sms te ontvangen voor het resetten van de router of firmware-updates.

Uitgebreid assortiment

Koploper in het assortiment is de NR500. Deze heeft standaard 2 ethernetpoorten aan boord: 1 x RS232 en 1 x RS485. Voor het uitlezen en sturen van contacten zijn er 2 x DI en 2 x DO beschikbaar. De router ondersteunt 2G/3G/4G en kan bovendien sms-berichten ontvangen. Door het versturen van een bericht is het mogelijk de router op afstand te resetten, of het commando te geven een nieuwe firmware in te lezen via het device-managementplatform.
De NR500 kan overigens ook worden ingezet als Modbus-gateway (Modbus RTU, Modbus TCP/IP). Hierdoor kunnen Modbus-devices worden verbonden met SCADA-systemen. Daarnaast ondersteunt de router IP Passthrough, waarmee de bovengelegen applicatie rechtstreeks toegang krijgt tot de ethernetpoort van het ondergelegen device, zoals een PLC of camera. Optioneel is de NR500 verkrijgbaar met vier ethernetpoorten en wifi, zowel met een Access Point als Client.
Het instapmodel is de NR300 met één ethernetpoort. De prijs hiervan bedraagt € 149,-.

Gratis remote managementplatform

Voor het op afstand beheren en configureren van de NavigateWorx-routers is een softwareplatform beschikbaar. De routers melden zich regelmatig aan op het platform voor een statusupdate. Zo hebben beheerders altijd een actueel overzicht van de status van de verschillende routers en kunnen zij desgewenst eenvoudig een geautomatiseerde firmware-update uitvoeren. Verder zijn er uitgebreide rapportages en statistieken beschikbaar, en is het platform gratis beschikbaar in eigen beheer van de klant.

Test de NavigateWorx-routers 30 dagen gratis en voorinschrijving test 5G

Om vrijblijvend kennis te maken met de NavigateWorx-routers, bieden we onze klanten aan deze 30 dagen gratis uit te proberen. Indien de router na 30 dagen onbeschadigd wordt teruggestuurd in de originele verpakking, zijn hier geen kosten aan verbonden. Daarnaast kun je je alvast aanmelden om de 5G-routers te testen. Op het moment dat deze beschikbaar zijn, ontvang je automatisch een testrouter.

Test de NavigateWorx routers voor 30 dagen 

 

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.