NavigateWorx • 3 min leestijd

5G industriële routers nu beschikbaar

Miguel Mauser 13 januari 2021

Naar verwachting wordt het echte 5G netwerk pas actief in 2022. Pas dan kunnen we genieten van ongekende snelheden, waarmee meerdere applicaties grote hoeveelheden data kunnen delen. De lagere latency maakt real-time interactie mogelijk. Ben je toe aan nieuwe router dan kun je beter meteen investeren in 5G. Wij hebben hem al.

De NavigateWorx NR600 industriële router biedt 5G datacommunicatie over publieke en private netwerken. De router heeft plaats voor twee SIM-kaarten, welke elkaars back-up zijn. Bij lage signaalsterkte wordt er automatisch gewisseld. Ideaal voor locaties waar de dekking slecht is. 

WiFi, één WAN poort en drie LAN ethernetpoorten maken het mogelijk diverse apparaten te koppelen: bekabeld en draadloos.  Natuurlijk mag een industriële voedingsaansluiting met overspanningsbeveiliging niet ontbreken. De router is aan te sluiten op voedingen van 9 - 48 VDC. De DIN-RAIL behuizing is uitgevoerd in metaal en de werktemperatuur bedraagt -40° tot 75°C. Dit maakt deze router uitermate geschikt voor toepassingen waar de omgevingscondities niet best zijn.

De NR600 ondersteunt OpenVPN, GRE en IPSec en beschikt over een ingebouwde firewall.  Configuratie kan worden gedaan door middel van SMS, de ingebouwde webserver of door het gratis Device Management Platform. Verder is mogelijk om SMSén te versturen op basis van een event.

Door de NR600 in te zetten als Modbus Master kun je Modbus Slaves uitlezen en IEC 101 omzetten naar IEC 104. Het is ook mogelijk om de router in te zetten als DNP3 Slave. 

Voor meer informatie download de datasheet van de NR600.

Test de NavigateWorx routers voor 30 dagen 

 

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.