SkySpark, energie management, energiemanagement • 9 min leestijd

Best Practices Award voor SkySpark

Miguel Mauser 30 oktober 2020

SkyFoundry internationaal erkend door Frost & Sullivan voor het baanbrekende energiemanagementsysteem SkySpark®

Een sterke focus op R&D, een open architectuur en nauw contact en intensieve samenwerking met uiteenlopende marktpartijen, hebben ertoe geleid dat SkyFoundry in de zeer competitieve Noord-Amerikaanse energiemanagementmarkt is blijven groeien. Dat is nu bekroond met de gerenommeerde ‘North American Energy Management Software Entrepreneurial Company of the Year Award 2020’ van Frost & Sullivan.

Het innovatieve energiemanagement-platform SkySpark® vult hiaten in de softwaremarkt voor energiemananagement, en helpt organisaties energie te besparen, verbruik te optimaliseren, en operationele prestaties te verbeteren.

SkySpark®-energiemanagement-softwareplatform

Het SkySpark®-platform wordt ingezet om gegevens van automatiseringssystemen, meters, sensoren en andere slimme apparaten automatisch te verzamelen. De software transformeert de data vervolgens naar informatie, en geeft automatisch aan wat er fout gaat, wanneer, wat het heeft gekost en wat de oorzaak is. Zodoende stelt de energiemanagementsoftware gebruikers in staat om fouten vroegtijdig te detecteren, en verschillen, trends, afwijkingen en kansen snel te identificeren. Zo kunnen operationele verbeteringen razendsnel doorgevoerd worden, met forse besparingen op de energierekening tot gevolg.

Energiemanagement als bron van innovatie

Door volledig inzicht in energieverbruik van bedrijfsmiddelen, bronnen van energieverbruik, apparatuurprestaties en algemene operationele kosten, stelt het SkySpark®-platform bedrijven in staat om verder te innoveren. Het platform bevat een volledige reeks tools voor energiemanagement-analyse en rapportagetoepassingen, en analyseert automatisch data op het gebied van HVAC, verlichting, automatiseringssystemen en andere bedrijfsmiddelen die op de meter zijn aangesloten. Sinds 2009 heeft SkyFoundry haar portofolio versterkt met AI, Edge computing, Machine learning, slimme algoritmen, Distributed computing, automatisering en cybersecurity.

Open energiemanagementplatform

"SkySpark® wordt aanboden als gelicentieerde software en draait op alle grote besturingssystemen en binnen alle cloudomgevingen”, zegt Swagath Navin Manohar, Industry Analyst van Frost & Sullivan. “Dankzij deze flexibiliteit kan het diverse partnernetwerk de software op locatie implementeren, als software-as-a-service aanbieden en optimaal inzetten door het naadloos te integreren in gepatenteerde softwaretoepassingen en hardwareproducten. De software ondersteunt een end-to-end-platform met data-acquisitie, datanormalisatie, zeer efficiënte opslag, een processor voor continue dataverwerking en analyse, en een brede reeks applicaties voor datavisualisatie. Zo kunnen partners en OEM’s relevante toegevoegde waarde bieden en markten verder differentiëren."

Hiaten vullen

Met het SkySpark®-energiemanagementsysteem lost SkyFoundry verschillende hiaten in de softwaremarkt voor energiemanagement op. De hoogwaardige Folio-database en geavanceerde datacompressie van het platform helpen bijvoorbeeld bij het in realtime verzamelen en opslaan van sensorgegevens; dat binnen een fractie van de opslagruimte die conventionele databases nodig hebben. De Analytics-Engine van SkySpark®, Axon, verwerkt vervolgens automatisch regels, KPI's en algoritmen en genereert visualisaties en meldingen, en dat alles zonder enige handmatige tussenkomst. Het platform kent een breed scala aan toepassingen, waaronder het monitoren van systeemapparatuur, sensoren en apparaten, Load profiling; Benchmarking van faciliteiten, en prestaties van bedrijfsmiddelen.

Energie-efficiëntie verbeteren

"Met name door het aangaan van effectieve partnerships, weet SkyFoundry zijn marktkennis voortdurend te vergroten”, vervolgt Manohar zijn verhaal. “En heeft het nieuwe mogelijkheden ontdekt om competenties verder te ontwikkelen en nieuwe markten te creëren dankzij de Blue Ocean Strategy. Zo bedient het bedrijf de eindgebruikersmarkt momenteel via meer dan 140 geautoriseerde resellerorganisaties, waaronder grote OEM's, systeemintegrators, en gespecialiseerde technologiebedrijven. SkyFoundry’s SkySpark®-energiemanagementplatform stelt partners in staat om binnen de kaders van de wet- en regelgeving de energie-efficiëntie te verbeteren, het dienstenaanbod te optimaliseren en de softwaremogelijkheden voor energiemanagement integraal te verbeteren."

Best Practices Award

Aan de hand van uitgebreide interviews, analyses en secundaire onderzoeken, reikt het toonaangevende Frost & Sullivan jaarlijks de Best Practices Award uit aan een bedrijf dat een bewezen sterke groeistrategie heeft ontwikkeld en deze succesvol in de markt geïmplementeerd heeft. Daarmee wordt het betreffende bedrijf erkend als koploper op het gebied van leiderschap, technologische innovaties, klantenservice en strategische productontwikkeling. Innovatie en groeipotentie staan daarbij centraal.

Over Frost & Sullivan

Frost & Sullivan helpt investeerders, zakelijk leiders en overheden al vijf decennia met het omgaan met veranderingen in het economische landschap, ontwrichtende technologieën, megatrends en nieuwe businessmodellen. Daarmee heeft het bedrijf voor een ononderbroken stroom groeimogelijkheden gezorgd om zo toekomstig succes te stimuleren.

Over SkyFoundry, LLC

SkyFoundry ontwikkelt energiemanagementsoftware om gebouwprestaties inzichtelijk te maken, te monitoren en bij te sturen. Oplossingen die het mogelijk te maken waarde te creëren met de data die voorvloeien uit het Internet of Things. SkySpark® Analytics-software is een open, eenvoudig uitbreidbaar platform waarmee data uit een breed scala aan bronnen automatisch kunnen worden verzameld, gevisualiseerd en geanalyseerd. Zo stelt het platform klanten in staat gegevens om te zetten naar betrouwbare, bruikbare informatie, en zo fundamentele veranderingen door te voeren in hun businessmodel en/of manier van werken. Kijk voor meer informatie op: www.skyfoundry.com.

 

Book een demo

Maak vandaag nog een afspraak

Ik wil meer  informatie
Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.