<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
Breng emissies eenvoudig in kaart met de SkySpark® CO2-app
SkySpark • 8 min leestijd

SkySpark® introduceert CO2-app

Miguel Mauser 27 juli 2021

De Europese Commissie heeft eenduidige regels opgesteld voor de wijze waarop bedrijven hun emissies moeten monitoren en rapporteren. Regel dat eenvoudig met de SkySpark® GhP (Greenhouse Gas) App. En bereken, track en rapporteer CO2-uitstoot op basis van je energieconsumptie.

Bereken, visualiseer en rapporteer eenvoudig de CO2-emissies op basis van je energieverbruik

Shareholdervalue

De overheid en het bedrijfsleven tonen een groeiende belangstelling voor het rapporteren van CO2-emissies. Niet voor niks maken duurzaamheidscijfers steeds vaker deel uit van jaarverslagen en meten aandeelhouders en beleggers het succes van een firma meer dan ooit aan het stellen en behalen van hun duurzaamheidsdoelen.

CimPro maakt het je makkelijk

Uitstoot is echter niet altijd praktisch te meten. De Nederlandse Emissieautoriteit voorziet in kengetallen om de emissies te bereken aan de hand van verbruiksdata in SkySpark®. Hierin worden meerdere uitstootveroorzakende bronnen overzichtelijk weergegeven per locatie of per groep locaties.

Dashboards

De data kunnen ook worden gebruikt in klantspecifieke schermen buiten de GhP App zoals bijvoorbeeld een dashboard.

En tot slot kunnen de emissies ook in meer maatschappelijke termen worden weergegeven, zoals:

  • een vergelijking met het aantal personenauto’s dat jaarlijks wordt gereden;
  • het aantal bomen dat je nodig hebt om de uitstoot te compenseren;
  • het aantal smartphones dat je met de emissie op zou kunnen laden.

Meer weten? Download dan het whitepaper Tracking and Reporting Greenhouse Gas Performance’ of vraag een vrijblijvende demo aan.

NEEM CONTACT OP voor een demo

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.