Home Oplossingen Industrie Digitale transformatie

Procesverbetering door OEE en lijnmonitoring

De meeste bedrijven hebben genoeg data voorhanden, echter vaak niet digitaal, erg verspreid en niet geïntegreerd. Dat kan slimmer. Door het automatisch meten en registeren van de belangrijkste machineparameters krijgen bedrijven namelijk inzicht in de OEE van hun productielijnen en kunnen processen verbeterd worden met alle voordelen van dien.

Dana_1

Op zoek naar de verborgen productiecapaciteit

Is er nog ruimte in je machinepark om beter te presteren? OEE en lijnmonitoring geven antwoord op die vraag. Door het automatisch monitoren van de belangrijkste OEE-parameters maak je de verborgen productiecapaciteit zichtbaar. Daarmee produceer je niet alleen sneller en storingsvrij, maar kun je ook verliezen en stilstanden tot een minimum beperken en de kwaliteit verbeteren.

 

 

Krijg grip op verborgen productiecapaciteit en verzeker jezelf van:

  • Vermindering van ongeplande storingen en hogere uptime
  • Snellere doorlooptijden
  • Lagere energiekosten per ton geproduceerd product
  • Minder afval

Met live demo

Schrijf nu in voor ons webinar "Procesverbeteren en digitalisering"

Registratie

27%

Stijging investering in digitalisatie

Capgemini

25%

Tegen 2025 zijn een kwart van de fabrieken gedigitaliseerd

Capgemini

16%

van de bedrijven heeft nog geen initiatieven genomen

Capgemini

De voordelen van beter inzicht in je productieprocessen

gears-icon

Merk onafhankelijk

In een productiebedrijf zijn er veel systemen aanwezig van veel verschillende merken en fabrikanten. En al die PLC’s, SCADA-pakketten, CNC-machines en energiemeters communiceren ieder met hun eigen protocol. Geen probleem voor de oplossing van CimPro, die geheel merkonafhankelijk is en dus communiceert met alle open systemen.

gears-icon

Integratie van bestaande systemen

In nagenoeg elke industriële omgeving staan machines van verschillende merken en met een uiteenlopende leeftijden. Vervanging is niet altijd nodig, want in veel gevallen is het mogelijk en vooral ook goedkoper om sensoren bij te plaatsen. Zo kunnen de beschikbare data toch uitgelezen worden, zonder flinke investeringen.

gears-icon

Zeer lange instapdrempel

Digitaliseren doe je niet binnen één dag. Veel bedrijven richten zich in het begin dan ook op één productielijn zonder hoge kosten, en operators en lijnsupervisors werken alleen nog maar digitaal. Omdat de voordelen snel zichtbaar zijn, creëer je draagvlak bij zowel het management als op de vloer.

gears-icon

Schaalbaar systeem

Na een succesvolle pilot-installatie, kan dezelfde technologie uitgerold worden over het hele bedrijf. De architectuur voor alle productielijnen is uniform. En projecten kunnen zodoende langzaam worden opgeschaald, zonder de bestaande investeringen te vernietigen.

gears-icon

Toekomstbestendig

Door het gebruik van industriële hardware en de facto-standaardprotocollen, zijn investeringen erg toekomstbestendig. Klanten liften automatisch mee op nieuwe ontwikkelingen bij zowel de hardware- als softwarefabrikanten, en hebben verder geen omkijken.

gears-icon

Cloud-ready

Cloud computing is een actueel thema binnen de industrie en dat is niet voor niets. Via lokale databases en analytische software krijg je relevant inzicht in processen. Bovendien is het makkelijk schaalbaar en bepaal je zelf wanneer je wilt overstappen op cloudservers van belangrijke IoT-leveranciers.

Diensten voor het digitaliseren van het productieproces

Vooronderzoek

Waar kun je beste starten bij het digitaliseren van de fabrieksvloer? Is de data binnen ons bedrijf beschikbaar? En waar is de snelste ROI te behalen? Tijdens het vooronderzoek gaan we gezamenlijk aan de slag om een en ander inzichtelijk te krijgen. En dat alles samengevat in een overzichtelijk rapport.

Proof of concept

Gebaseerd op het adviesrapport, geeft CimPro een offerte af voor digitalisering van de hele fabriek, inclusief een stappenplan. De voordelen van het systeem worden aangetoond gedurende een Proof of Concept, waarbij één productielijn wordt gedigitaliseerd van productievloer tot boardroom.

Uitrol

Na een succesvolle implementatie van het Proof of Concept, wordt het complete systeem uitgerold. Dit gebeurt in batches om de uitrol zo snel en soepel mogelijk te realiseren

Nazorg

Na de oplevering van het systeem kan CimPro, indien gewenst, de nodige diensten leveren om eventuele aanpassingen uit te voeren. Dit gebeurt meestal op afstand. Bovendien wordt de technische staf van de klant getraind om eventueel onderhoud zelf uit te kunnen voeren.

Met lice demo

Schrijf nu in voor ons webinar "Procesverbeteren en digitalisering"

Registratie