<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Home Oplossingen Industrie Real-Time Operational intelligence

Real-Time Operational intelligence(RtOI)

De industrie worstelt met tal van uitdagingen. Een tekort aan goed geschoolde medewerkers en kennisverlies door vergrijzing bijvoorbeeld, maar ook sterke concurrentie van onder andere lageloonlanden. Met bestaande productiemiddelen dient er bovendien sneller, goedkoper en duurzamer geproduceerd te worden, en dat vaak in kleine batches. Het gebrek aan zichtbaarheid maakt het moeilijk om in realtime te reageren op voortdurend veranderende knelpunten. Realtime Operational Intelligence biedt uitkomst.

  • Hogere productie
  • Minder afval
  • Lagere energiekosten 
  • Verlossing van papieren administratie 

Krijg snel realtime inzicht in je bottlenecks voor een vaste prijs per maand

Matics 3 devices

Industry 4.0

Door gebruik te maken van de allernieuwste Industry 4.0-technologie, vormt Matics een onuitputtelijke en waarheidsgetrouwe informatiebron voor de gehele organisatie. Het Analytics-platform toont en deelt realtime en historische OEE data en KPI’s aan de hele organisatie.  Dit met duidelijk bruikbare inzichten, uitgebreide dashboards en realtime waarschuwingen en meldingen. Zo is men in staat om adequaat datagestuurde beslissingen te nemen en in slechts enkele weken een verbetering van 10% tot 20% in OEE te bereiken.

Meer weten over Real-Time Operational intelligence: Matics SaaS

 

MATICS_Shift3

MATICS in actie

 

 

MATICS Shift 1

Matics pakt de meest voorkomende productie-uitdagingen aan

Verbeter je productielijnen efficiënt:

  • Verhoog de transparantie en verbeter de visualisatie op de werkvloer
  • Verbeter de interne communicatie tussen teams
  • Verhoog de machinebeschikbaarheid
  • Verlaag kosten door materiaalverspilling en QC-problemen te voorkomen

OEE-parameters

Bedrijfsbreed sneller schakelen

Dankzij het Analytics-platform krijgt het management in realtime inzicht in de rendabiliteit van productielijnen. Zo worden OEE-parameters meteen gepresenteerd op zowel smartphones, tablets en tv-schermen op de productievloer als in de cloud. Bij ongeplande storingen kunnen operators de storingsoorzaak ingeven op een tablet en krijgen lijnverantwoordelijken meteen inzicht in de belangrijkste bottlenecks, zodat zij processen effectief kunnen bijsturen. Bovendien worden alle data gelogd en geanalyseerd in de cloud, en worden dankzij de ingebouwde realtime analysefunctionaliteit afwijkingen meteen gemeld op tablet of smartphone.

 

Meer weten over ons aanbod?

Schrijf nu in voor ons webinar op 8 november om 11.00

Inschrijving webinar

Voordelen voor alle stakeholders

ceo

Management

Sneller reageren op productiewijzingen. Behouden van kennis & talent, extra tools om personeel te motiveren.

it

IT

Lagere initiële investeringen in technologie. Vergroten van bandbreedte zware on-premise-technologieën. Extra beveiliging, verhoging gegevensintegriteit en verkleinen connectiviteitsrisico's.

production

Productie

Data delven; voorkomen onnauwkeurigheden uit papieren rapportage. Machine-assets effectiever inzetten. Uitvaltijd tijdens ploegenwisseling wordt inzichtelijk.

Sales

Verkoop

Eenvoudiger prijsmodellen creëren door exacte gegevens. Klantverwachtingen waarmaken door vergroten transparantie. Nauwkeurigere bepaling leveringsdata.

Finance

Financiën

Verlaging voorraad-, personeels- en infrastructuurkosten. Kortere cash-to-cash-cyclustijd. Uitgebreide prognosemogelijkheden.

operations

QC

Makkelijker handhaven voorraadniveaus. Leveringsdata nakomen door vermindering afwijzingen. Activiteiten voor kwaliteitscontrole lopen synchroon en zijn consistent.

Meer weten over ons aanbod?

Schrijf nu in voor ons webinar op 29/09 om 11H00

Inschrijving webinar