<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Home Oplossingen Waterketen Alarmdoormelding drinkwater

Realtime alarmmanagement, 100% veilig drinkwater

Drinkwater is waardevol. Het moet aan de hoogste eisen voldoen, ononderbroken geleverd worden en tegen de laagst mogelijke kosten. CimPro realiseert dat. Met realtime inzicht in zowel de waterkwaliteit als lekkages, waterdruk, waterverbruik én de status van de installaties. Om snel te anticiperen en een continu veilige waterkwaliteit te garanderen.

 

Drinkwater klein

Duurzaam veiligstellen drinkwatervoorziening

Drinkwatervoorziening is een vitaal en kwetsbaar systeem. Als dat op welke manier in gevaar komt, is het van het grootste belang dat de juiste personen direct actie kunnen ondernemen, ongeacht waar ze zich bevinden. Mobiel alarmmanagement biedt uitkomst. Het bewaakt de keten van bron tot ontvanger en garandeert een zekere doormelding. Zo laat je niets aan het toeval over.

Met alarmmanagement verzeker je jezelf van:

  • Realtime inzicht in kwaliteit, systemen en processen
  • Automatisch alarmbeheer met fall-back-scenario
  • Lagere kosten door mobiele alarmering en eenvoudig beheer

60%

Ruim 60% van het drinkwater komt uit grondwater

Bron: drinkwaterplatform

110l

Dagelijks gebruiken we in Nederland 110 liter water

Bron: drinkwaterplatform

180.000.000l

Elke dag verliest het Belgisch drinkwaternetwerk 180 miljoen liter

Bron: Aquaflanders

De voordelen van realtime, mobiel alarmmanagement voor drinkwater

gears-icon

Eenvoudig te integreren

Het alarmmanagementsysteem van CimPro is eenvoudig te integreren met bestaande en de meest voorkomende procesautomatiseringssysteem. Siemens PCS7 bijvoorbeeld, maar ook ABB 800xA, Wonderware AchestrA, GE Ifix en het complete programma van Schneider.

gears-icon

Koppeling met PLC’s/SCADA/DCS

Het systeem koppelt besturingssystemen aan standaard interfaces zoals OPC UA. Daarnaast zijn er tal van interfaces aanwezig naar de meest populaire SCADA-pakketten. Zodoende hoeven de alarmteksten in de pakketten niet opnieuw gedefinieerd te worden.

gears-icon

Mobiele alarmering

Onbemande objecten op afstand vragen een andere aanpak. Medewerkers zijn meestal mobiel en onderweg. Het alarmmanagementsysteem van CimPro biedt uitkomst. Het informeert beheerders in het veld adequaat en in realtime over alarmen en calamiteiten. Zo verbeter je de veiligheid en kun je beheerkosten drukken.

gears-icon

Makkelijk te beheren

Het systeem van CimPro is flexibel in beheer. Zo kun je centraal dienstroosters invoeren, maar ook kunnen medewerkers zichzelf aan- of afmelden voor het ontvangen van meldingen. In beide gevallen wordt een alarm geëscaleerd wanneer iemand niet reageert op een oproep en/of er niemand is aangemeld.

gears-icon

Gegarandeerde doormelding

Om er zeker van te zijn dat er actie ondernomen wordt, dienen degenen die een bericht krijgen dit meteen te bevestigen. Als dit niet binnen een bepaalde vooraf ingestelde tijd gedaan wordt, informeert het systeem automatisch iemand anders. Ook genereert het automatisch rapportages.

gears-icon

Fall-back en redundantie

Het alarmbeheerssysteem van CimPro bewaakt continu de alarmketen van bron tot ontvanger. Bij een eventuele storing, valt het systeem overigens automatisch terug op een fall-back-scenario, dat de complete functionaliteit van het systeem overneemt en zo uptime garandeert.

Diensten voor het opzetten van een alarmdoormeldsysteem

Van ontwerp tot oplevering

Of het nu gaat om het ontwerpen van een alarmmanagementsysteem, de implementatie, de oplevering of instructie van medewerkers: CimPro neemt je zorgen en werk uit handen. Daarbij kunnen we leunen op jarenlange ervaring in het implementeren van systemen bij drinkwaterbedrijven.

Kundige helpdesk

Heb je technische ondersteuning nodig? Een vraag over een van onze hardware- of softwareproducten? Of ben je op zoek naar een handleiding? Bel of mail onze Helpdesk en onze kundige medewerkers helpen je snel op weg. Bel tijdens kantooruren: +31 (0) 88 246 77 04 of mail naar support@cimpro.com.

Training Alert-alarmmanagement

Tijdens de eendaagse opleiding Alert worden de basisvaardigheden van het alarmmanagementsysteem bijgebracht. Aan bod komen de architectuur, het opzetten van de applicatie, de configuratie van de userinterface en het beheer. Ideaal voor onderhoudspersoneel, operators en software engineers.

Hoe automatiseer ik mijn alarmdoormelding? We willen het graag demonstreren

Neem contact op