<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView%20&amp;noscript=1">
MQTT, Zonnepaneel, AWS, Azure • 9 min leestijd

Nieuw: Koppeling Infinite-dataloggers met AWS en MS Azure

Miguel Mauser 29 september 2021

Dat de Infinite-dataloggers geschikt zijn voor het loggen en versturen van gegevens vanaf moeilijk bereikbare plekken zonder netspanning, is bekend. Wat wel nieuw is, is dat er vanaf nu een directe koppeling mogelijk is met cloudplatformen die MQTT ondersteunen.

Sensordata veilig versturen van het veld naar de cloud

Bij de Infinite low power-dataloggers draait alles om een zo laag mogelijk energieverbruik. Door deze loggers in te zetten kan er tot wel 50% bespaard worden op energiekosten en heb je geen netspanningsaansluiting nodig. Bovendien kunnen ze jaren draaien op slechts één enkele batterij, al dan niet in combinatie met een zonnepaneel.

Vanaf nu bieden de dataloggers echter nog een belangrijk voordeel, namelijk een directe koppeling met cloudplatformen die MQTT ondersteunen. Om zo sensordata rechtstreeks en vooral ook veilig van het veld naar de cloud te sturen.

Ontdek direct de verschillende platformen en bijbehorende voordelen:

AWS IoT Hub

Nieuw is bijvoorbeeld de koppeling met Amazon Web Services (AWS). Deze verloopt via een AWS IoT Hub, is gebaseerd op MQTT en beveiligd met SLL-certificaten. Dit houdt in dat de communicatie tussen de datalogger en AWS versleuteld is en geen toegang biedt door onbevoegden.

Microsoft Azure

De koppeling met Azure verloopt vrijwel op dezelfde manier en is eveneens gebaseerd op MQTT met TLS 1.2.

Mosquitto

Mosquitto is een open source-broker die gebruikmaakt van het MQTT-protocol. Dit ondersteunt TLS voor een beveiligde verbinding. Via deze broker kunnen meerdere applicaties zich – al dan niet via de cloud – abonneren op Topics. Een Topic is niets anders dan een item waar jij de data van wenst te ontvangen. Zodra deze data wijzigen, krijg je veilig en automatisch nieuwe data.

Merkonafhankelijk

Op de dataloggers van Infinite kun je praktisch iedere sensor aansluiten. Zo ondersteunen ze sensoren met Modbus, SDI-12, digitale en analoge uitgangen. Bovendien kunnen er meerdere sensoren tegelijkertijd op een datalogger aangesloten worden.

Keuzevrijheid in communicatie

2G, 4G, 5G, Sigox, Lora, LTE-M en NB-Iot: het wordt allemaal ondersteund en elke techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. We helpen je dan ook graag met het maken van de juiste keuze.

Meer weten? 

 

NEEM CONTACT OP

Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.