<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Independent Data Layer
SkySpark • 2 min leestijd

De rol en functie van een Independent Data Layer

Miguel Mauser 31 augustus 2022

De IDL-visie: klanten moeten hun data kunnen gebruiken in elke nieuwe applicatie, zonder de data te dupliceren.

Het concept van een Independent Data Layer (IDL) is om gegevens een eigen entiteit te geven zonder afhankelijk te zijn van de applicaties waar deze data vandaag komen.  Een IDL maakt gegevens beschikbaar voor alle toepassingen via een standaard, open interface. Anders gezegd, een IDL "bevrijdt gegevens" van
de beperkte toegang tot één enkele applicatie.

Het concept van een IDL is vooral belangrijk bij nieuwe snel omkomende "PropTech" toepassingen, die allemaal toegang nodig hebben tot bestaande gegevens. De IDL-visie: klanten moeten hun data kunnen gebruiken in elke nieuwe applicatie, zonder de data te dupliceren. We kunnen ons helemaal vinden in deze visie. De tijd van gesloten systemen en een vendor lock-in is voorbij. Zonder goede API ben je nergens.

 Meer weten: download dan de nieuwsbrief van SkyFoundry.

 
Picture of Miguel Mauser

Miguel Mauser

Commercieel manager Miguel Mauser heeft zijn sporen verdiend in de snel veranderende wereld van water- en gebouwmanagement en Smart Industry. Zo combineerde hij tijdens zijn lange carrière sales succesvol met automatisering en infra. En deed dat bij gerenommeerde, internationale bedrijven. Dat maakt dat hij niet alleen kennis heeft van systemen, maar ook van processen en hoe deze succesvol in organisaties te integreren.