Met energiemanagement op weg naar een groene toekomst

De markt verschuift bliksemsnel van traditionele naar duurzame gebouwen. Een belangrijke factor van het duurzaamheidsprofiel en CO2-emisie van een gebouw is het energieverbruik. CimPro biedt oplossingen en producten, die het mogelijk maken het elektriciteit, gas- en waterverbruik online te meten ten behoeven van facturatie energiebesparing Door inzicht te hebben in het verbruik per kostenplaats en per periode kunnen onderbouwde maatregelen getroffen worden om het verbruik te reduceren.

 

Doorbelasten servicekosten bij Villa Arena

Energiemangement_gebouwen

Energiemanagement: een must

Veel gegevens over het energieverbruik van uw organisatie zijn aanwezig in geïsoleerde en gefragmenteerde bronnen zoals spreadsheets, facturen van energieleveranciers of slimme meters. Meestal volstaat dit niet om een nauwkeurig inzicht te krijgen in de energieprestatie van gebouwen. Door meer meters te plaatsen en deze gegevens te registreren in één centrale database bent u in staat consumptiepatronen te analyseren, overmatig energieverbruik te identificeren en prestaties van gebouwen over de jaren heen te vergelijken. 

Enkele directe voordelen:

  • CO2-emissie gebaseerd op real-time energiegegevens
  • Beter inzicht in gebouwen door benchmarking
  • ROI van verbeteracties meteen inzichtelijk
  • Verhoging van de vastgoedwaarde door kant-en-klare KPI’s
  • Conform aan wet- en regelgeving, stap 1 richting het behalen van het Breeam-Certificaat

De voordelen van energiemanagement voor gebouwbeheer

gears-icon

Automatische registratie

Voorkom onnodig werk en fouten bij het handmatig uitlezen van energiemeters. Energieregistratie is de eerste stap om doorbelasting van energie te automatiseren en te beginnen met energiebesparing. Hierdoor heb je altijd accurate data en voorkom je discussie.

gears-icon

Voldoen aan de regelgeving

Als uw energieverbruik hoger is dan 25.000 m3 gas per jaar of 50.000 kWh per jaar bent u volgens de wet verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Met een energieregistratie- en bewakingssysteem kunt op eenvoudige wijze zien wat uw energiegebruik is, hoe dat over de dag verloopt en hoe u door slimmere instellingen energie kunt besparen.

empty

Diensten

Van ontwerp tot oplevering

Of het nu gaat om het ontwerpen van een alarmmanagementsysteem, de implementatie, de oplevering of instructie van medewerkers: CimPro neemt je zorgen en werk uit handen. Daarbij combineren we jarenlange ervaring met de meest hoogwaardige systemen.

Gekwalificeerde helpdesk

Heb je technische ondersteuning nodig? Een vraag over een van onze hardware- of softwareproducten? Of ben je op zoek naar een handleiding? Bel of mail onze Helpdesk en onze kundige medewerkers helpen je snel op weg. Bel tijdens kantooruren: +31 (0) 88 246 77 04 of mail naar support@cimpro.com.

Wens je meer informatie rond ons energiebeheeroplossing? Contacteer Marcel.

Contact