<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Verhoog de kwaliteit met alarmmanagement

Moderne geautomatiseerde productieprocessen genereren heel wat alarmen, waarop procesoperators adequaat dienen te reageren. Makkelijk gezegd, maar lastig uitvoerbaar. Door het geautomatiseerd afhandelen van alarmen en het instellen van prioriteiten wordt het aantal doorgestuurde alarmen beperkt, en de kwaliteit van het opvolgingsproces verhoogt.

Industrie_alarmering_2

Zet je alarmen op dieet met slim alarmmanagement

Uit onderzoek blijkt dat een operator per uur maximaal twaalf meldingen kan afhandelen. Zodra het er meer zijn, wordt het moeilijk. Dankzij de alarmmanagementsoftware van CimPro, worden alle meldingen centraal beheerd en automatisch geselecteerd, zodat de meest urgente meldingen prioriteit krijgen. Dat alles via telefoon, sms of een app.

Zet alarmmanagement in en verzeker jezelf van:

  • Direct ingrijpen bij calamiteiten zorgt voor minder productieverlies
  • Hogere kwaliteit door automatisch opvolging van afwijkende specs
  • Kostenbesparing door centraal inplannen van werkroosters

144

Operators kunnen maximaal 12 alarmen per dag verwerken

Universiteit van Manchester

12

Operators kunnen maximaal 12 alarmen per uur verwerken

Universiteit van Manchester

9

Er mogen maximaal 9 alarmen actief zijn

Universiteit van Manchester

De voordelen van de inzet van mobiel alarmmanagement

gears-icon

Merkonafhankelijk

In een productiebedrijf zijn er tal van systemen van veel verschillende merken en fabrikanten aanwezig, van waaruit alarmen worden gegenereerd. De alarmmanagementsoftware van CimPro ondersteunt de meest gangbare PLC’s en SCADA-pakketten. Evenals e-mails of SNMP-berichten vanuit netwerkapparatuur of labotoestellen in de voedingsmiddelenindustrie.

gears-icon

Koppeling met tal van systemen

De software van CimPro ondersteunt niet alleen de traditionele pagers, telefoontoestellen en sms-berichten, maar is ook geschikt voor de nieuwe VoIP-toestellen, en via een gebruiksvriendelijke app op smartphones.

gears-icon

Zeer lage instapdrempel

Licenties zijn reeds beschikbaar vanaf vijfentwintig door te melden alarmen. Bovendien kan het systeem eenvoudig meegroeien met het bedrijf, aangezien de pakketten zeer eenvoudig uitgebreid kunnen worden naar meerdere alarmen.

gears-icon

Gegarandeerde doormelding

Om er zeker van te zijn dat er actie ondernomen wordt, dienen degenen die een bericht krijgen dit meteen te bevestigen. Als dit niet binnen een bepaalde vooraf ingestelde tijd gebeurt, informeert het systeem automatisch iemand anders. Ook genereert het automatisch rapportages.

gears-icon

Redundant systeem

Voor zeer kritische processen is een redundant systeem beschikbaar. Het alarmbeheerssysteem bewaakt continu de alarmketen van bron tot ontvanger. Bij een eventuele storing, valt het systeem automatisch terug op een fall-back-scenario, dat de complete functionaliteit van het systeem overneemt en zo uptime garandeert.

gears-icon

Uitgebreide branchekennis

Binnen CimPro hebben we niet alleen kennis van systemen, maar ook van industriële processen. Hierdoor kunnen we proactief meedenken, complexe processen sneller in beeld brengen en systemen eenvoudiger integreren.

Diensten voor het opzetten van een alarmdoormeldsysteem

Vooronderzoek

Hoe zit mijn huidige alarmafhandeling eruit? Van waaruit vertrekken al mijn alarmen? En wat wil ik bereiken? In een vooronderzoek bestuderen we de huidige alarmafhandeling en werken we een voorstel uit voor een compleet en efficiënt werkend automatisch alarmmanagementsysteem.

Uitrol

Na goedkeuring van bovenstaand rapport bouwen we een nieuw systeem, waarbij alle afgesproken interfaces worden gerealiseerd en uitgebreid getest.

Opleiding

Na acceptatie van het nieuwe systeem worden medewerkers intern opgeleid, zodat aanpassingen en onderhoud in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd.

Nazorg

Indien nodig kan CimPro het bestaande systeem verder uitbreiden en onderhouden.

Hoe automatiseer ik mijn alarmdoormelding? We willen het graag demonstreren

Contact