<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Borg de bedrijfszekerheid van rioolgemalen

Als waterschap kun je kosten besparen en meer zekerheid bieden door het inzetten van innovatieve oplossingen op het gebied van rioolgemalen. Verbinden is het sleutelwoord. Met slimme alarmering en robuuste besturingssystemen. Om zo een continue afvalstroom te garanderen, en optimaal gebruik te maken van de capaciteit van het rioolstelsel

Rioolgemaal_2

Krijg grip op rioolgemalen, krijg grip op afvalstromen

In de totale keten van het verzamelen en transporteren van afvalwater spelen rioolgemalen een belangrijke rol. CimPro biedt onder de naam TBox robuuste, compacte en modulaire telemetriesystemen voor het eenvoudig op afstand besturen en monitoren van rioolgemalen. Voorzien van geïntegreerde routers, onderhoudsvrij en bestand tegen extreme omstandigheden.

Krijg grip op rioolgemalen en verzeker jezelf van:

  • continue afvalstroom zonder onderbrekingen
  • realtime inzicht in gemalen en afvalstromen
  • snelle reactietijd bij calamiteiten
  • lage TCO dankzij technisch en economisch lange levensduur

2 miljard m3

Waterschappen zuiveren in Nederland zo’n 2 miljard m3 afvalwater

Bron: Unie van waterschappen

1255

In dat jaar werd het eerste officiële waterschap ‘Hoogheemraadschap van Rijnland’ ingesteld door graaf Willem II van Holland

Bron: Unie van waterschappen

15.500

In 2.000 vonden er gemiddeld 15.500 overstorten in Nederland plaats

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De voordelen van slim beheer en monitoring van rioolgemalen

gears-icon

Lange levensduur

Dankzij het robuuste ontwerp is de hardware bestand tegen extreme omstandigheden en geschikt voor intensief gebruik. Bovendien gaan we continu mee met de laatste technologische ontwikkelingen, waardoor het systeem altijd up-to-date is. Met dat en meer kunnen we een levenscyclus van meer dan 20 jaar realiseren.

gears-icon

Merkonafhankelijk

TBox communiceert met de meest gangbare SCADA-systemen en hoofdposten, waaronder Citect, ClearSCADA, WinCC OA en ArchestrA. Daarnaast ondersteunt de TBox standaard telemetrieprotocollen zoals: DNP3, IEC 608750-5-104 en IoT-protocollen als MQTT en OPC UA.

gears-icon

Ingebouwde cybersecurity

De TBox wordt af fabriek geleverd met ingebouwde cybersecurity. Zo voorkom je ongewenste toegang tot het systeem en kunnen berichten niet onderschept worden. En ben je optimaal voorbereid op de norm IEC 62443 Cyber security for Industrial Automation and Control Systems.

gears-icon

Kennis van een specialist

Door continu in nauw overleg te blijven met de markt en slim gebruik te maken van de kennis van onze partners, weten we wat speelt en weten we wat nodig is. Niet voor niets mogen we ons marktleider in de Benelux noemen in het op afstand besturen en monitoren van rioolgemalen.

gears-icon

Standaardisatie rioolgemalen

In een rioolgemalen is de prijs van hardware verantwoordelijk voor minder dan 20% van de totale kostprijs. En dankzij gestandaardiseerde softwarebouwstenen, hoeft men elk nieuw systeem minder uitvoerig te testen en is de opbouw van de software erg gestructureerd. Dit vereenvoudigt onderhoud achteraf.

Diensten voor de afvalwaterketen

Systeemontwerp

Besturingssystemen worden steeds complexer en er worden steeds hogere eisen gesteld aan de mogelijkheden, levensduur en betrouwbaarheid. CimPro helpt klanten met het ontwerpen van de juiste systeemconfiguratie en -architectuur, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de innovatie die het TBox platform biedt.

Opzetten softwarestandaarden

Bij aanvang van een project kan CimPro de software voor rioolgemalen standaardiseren. Deze uniformiteit heeft als groot voordeel dat in de verschillende objecten steeds dezelfde software aanwezig is. Dat zorgt voor efficiënter onderhoud en besparing op implementatiekosten.

TBox-trainingen

CimPro biedt diverse trainingen aan voor systeemarchitecten, softwareprogrammeurs en onderhoudspersoneel, zodat die zelf aan de slag kunnen met het ontwerpen en onderhouden van TBox-applicaties.

Speciale ontwikkelingen

Het TBox platform is een open systeem. Met de REST-API is het mogelijk om drivers en add-ons te ontwikkelingen om te kunnen voldoen aan specifieke wensen van de klant.

Hoe automatiseer ik mijn rioolgemalen? We zoeken het graag voor je uit

Contacteer mij