<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">
Home Oplossingen Waterketen Alarmdoormelding waterschappen

Alarmmanagement voor peilbeheer én afvalwater

Als waterschap krijg je dagelijks vanuit het veld tientallen alarmen binnen. Snel kunnen reageren is in alle gevallen essentieel. Net als mobiele bereikbaarheid. Alarmmanagement van CimPro biedt uitkomst. Het bewaakt de alarmketen van bron tot ontvanger. En garandeert zo dat de procesvoering van afvalketen tot waterzuivering ononderbroken loopt.

Project bij Waterschap Brabantse Delta

Alarmdoormelding_Waterschapen

Stel de waterkwaliteit en -kwantiteit veilig met alarmmanagement

Als de waterketen in gevaar komt, heeft dat ingrijpende gevolgen. Voor de landbouw, voor bewoners, maar ook voor de energierekening. Mobiel alarmmanagement van CimPro zorgt ervoor dat de juiste personen direct actie kunnen ondernemen, ongeacht waar ze zich bevinden. En met een gegarandeerde doormelding. Zo laat je niets aan het toeval over.

Met alarmmanagement verzeker je jezelf van:

  • Direct inzicht in kwaliteit, systemen en processen
  • Automatisch alarmbeheer met fall-back-scenario
  • Eenvoudig beheer en lagere kosten dankzij mobiele alarmering

28

Gemiddeld treden er in de industrie 29 alarmen per uur op

International Society of Automation (ISA)

60

Volgens EEMUA dienen bedrijven te streven naar gemiddeld zes en maximaal zestig alarmen per uur per operator.

Bron: Tanner, R, J. Gould and T. Atkinson, ‘Keeping the peace (and quiet).’ Intech, September (2005).

9

Er mogen maximaal 9 alarmen actief zijn

Bron: Universiteit van Manchester

De voordelen van mobiel alarmmanagement voor waterschappen

gears-icon

Makkelijk te integreren

Het alarmmanagementsysteem van CimPro is eenvoudig te integreren met bestaande en de meest voorkomende procesautomatiseringssysteem. Siemens PCS7 bijvoorbeeld, maar ook ABB 800xA, Wonderware AchestrA, GE Ifix en het complete programma van Schneider.

gears-icon

Koppeling met PLC’s/SCADA/DCS

Het alarmmanagementsysteem van CimPro koppelt besturingssystemen aan standaard interfaces zoals OPC UA. Ook zijn er interfaces aanwezig naar de meest populaire SCADA-pakketten. Daarmee bespaar je tijd en kosten, want alarmteksten hoeven niet opnieuw gedefinieerd te worden.

gears-icon

Mobiele alarmering

Operators zijn vaak onderweg en alleen mobiel bereikbaar. Geen probleem voor het alarmmanagementsysteem van CimPro. Beheerders krijgen binnen één systeem alarm- en calamiteitenmeldingen mobiel binnen, en kunnen deze direct afmelden. Zo kun je sneller anticiperen bij storingen en uitval voorkomen.

gears-icon

Makkelijk in gebruik

Binnen het alarmmanagementsysteem heb je twee beheeropties. Enerzijds via het automatisch invoeren van dienstroosters, En anderzijds kunnen medewerkers zichzelf aan- of afmelden voor het ontvangen van meldingen. Reageert iemand niet, of is er niemand aangemeld, dan wordt in beide gevallen een alarm geëscaleerd.

gears-icon

Doormelding gegarandeerd

Het is belangrijk om zeker te weten dat er actie ondernomen wordt. Daarom dienen beheerders binnen een vooraf ingestelde tijd het bericht te bevestigen. Gebeurt dit niet, dan informeert het systeem automatisch iemand anders. Daarnaast genereert het alarmmanagementsysteem automatisch rapportages.

gears-icon

Fall-back en redundantie

Met CimPro’s alarmbeheersysteem wordt de alarmketen van bron tot ontvanger continu bewaakt. En mocht er onverhoopt een storing zijn, dan valt het systeem automatisch terug op een fall-back-scenario dat de complete functionaliteit van het systeem overneemt. Zo garandeer je dat processen blijven werken.

Diensten

Van ontwerp tot oplevering

Of het nu gaat om het ontwerpen van een alarmmanagementsysteem, de implementatie, de oplevering of instructie van medewerkers: CimPro neemt je zorgen en werk uit handen. Daarbij kunnen we leunen op jarenlange ervaring in het implementeren van systemen bij drinkwaterbedrijven.

Kundige helpdesk

Heb je technische ondersteuning nodig? Een vraag over een van onze hardware- of softwareproducten? Of ben je op zoek naar een handleiding? Bel of mail onze Helpdesk en onze kundige medewerkers helpen je snel op weg. Bel tijdens kantooruren: +31 (0) 88 246 77 04 of mail naar support@cimpro.com.

Training Alert-alarmmanagement

Tijdens de eendaagse opleiding Alert worden de basisvaardigheden van het alarmmanagementsysteem bijgebracht. Aan bod komen de architectuur, het opzetten van de applicatie, de configuratie van de userinterface en het beheer. Ideaal voor onderhoudspersoneel, operators en software engineers.

Hoe automatiseer ik mijn alarmdoormelding? We willen het graag demonstreren

Neem contact op