<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=2348737235262475&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Maak peilbeheer slim en blijf in controle

Waterschappen staan voor een flinke uitdaging: ervoor zorgen dat we onze voeten drooghouden, dat er geen verzilting optreedt en dat de land- en tuinbouw voldoende water heeft voor gewassen. En dat in een sterk veranderende omgeving en op elk moment. Om dit dynamische proces nu én in de toekomst onder controle te houden, is slim peilbeheer een must.

 

Download case study

Peilbeheer_3

Verzeker continuïteit en bespaar op kosten met slim peilbeheer

Door de inzet van de TBox van CimPro, kunnen waterschappen op afstand en geheel geautomatiseerd peilen meten en monitoren, en stuwen, gemalen en sluizen eenvoudig besturen. Zo kun je sneller anticiperen bij calamiteiten, heb je realtime inzicht in alle waarden, voorkom je fouten en bespaar je op kosten. En vooral houd je water beschikbaar, schoon en veilig.

Maak peilbeheer slim en verzeker jezelf van:

  • optimale voorbereiding op veranderende (weers)omstandigheden
  • snelle reactietijd bij calamiteiten
  • realtime inzicht in waterkwaliteit en peilstanden
  • eenvoudige implementatie, lange levensduur, geen onderhoud
  • continuïteit van processen

25%

Maar liefst een kwart van Nederland ligt onder zeeniveau

Bron: Unie van Waterschappen

59%

Als we niet aan waterbeheer zouden doen, zou het grootste deel van Nederland onder water komen te liggen

Bron: Unie van Waterschappen

2.664

In 2017 stonden ruim 2.500 knelpunten een gezonde vismigratie in de weg

Bron: Nederland leeft met Vismigratie 2017

De voordelen van slim peilbeheer en besturing op afstand

gears-icon

Lange levenscyclus

De besturingssystemen van CimPro zijn robuust en bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Bovendien gaat de hardware continu mee met de laatste technologische ontwikkelingen. Zo voorkom je dure vervangingskosten en verzeker je jezelf van een lange levenscyclus.

gears-icon

Merkonafhankelijk systeem

De autonome objecten voor het besturen van stuwen, gemalen en sluizen zijn te koppelen aan de meest gangbare SCADA-systemen en hoofdposten, zoals: Citect, ClearSCADA, WinCC oa en ArchestrA. Daarnaast worden standaard telemetrieprotocollen als DNP3, IEC 608750-5-104 en IoT-protocollen als MQTT en OPC UA ondersteund.

gears-icon

Besparing op engineering

CimPro ontwikkelt standaard bibliotheken voor peilobjecten. En genereert met behulp van een gemaalgenerator automatisch de software voor de besturing (TBox). Dit zorgt voor uniformiteit, reduceert de kans op fouten en je hoeft minder te testen.

gears-icon

Cybersecurity ingebouwd

Met de TBox verzeker je jezelf van een robuust, goed werkend, maar bovenal ook veilig systeem. Het wordt af fabriek geleverd met geïntegreerde cybersecurity. Zo ben je optimaal voorbereid op de norm IEC62443 Cyber security for Industrial Automation and Control Systems.

gears-icon

Marktleiderschap

CimPro is marktleider in Nederland in het op afstand besturen en monitoren van gemalen. Zo is één op de twee waterschappen in Nederland geheel of gedeeltelijk gestandaardiseerd op technologie van CimPro. Dat biedt zekerheid, maar ook de mogelijkheid om kennis te delen.

Diensten

Systeemontwerp

Besturingssystemen worden steeds complexer en er worden steeds hogere eisen gesteld aan de mogelijkheden, levensduur en betrouwbaarheid. CimPro helpt klanten met het ontwerpen van de juiste systeemconfiguratie en -architectuur, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de innovatie die het TBox-platform biedt.

Opzetten softwarestandaarden

Bij aanvang van een project kan CimPro de software voor peilbeheer standaardiseren. Deze uniformiteit heeft als groot voordeel dat in de verschillende objecten steeds dezelfde software aanwezig is. Dat zorgt voor efficiënter onderhoud en besparing op implementatiekosten.

TBox-trainingen

CimPro biedt diverse trainingen aan voor systeemarchitecten, softwareprogrammeurs en onderhoudspersoneel, zodat die zelf aan de slag kunnen met het ontwerpen en onderhouden van TBox-applicaties.

Speciale ontwikkelingen

Het TBox-platform is een open systeem. Met de REST-API is het mogelijk om drivers en add-ons te ontwikkelen om te kunnen voldoen aan specifieke wensen van de klant.

Hoe optimaliseer ik mijn peilbeheer? We zoeken het graag voor je uit

Neem contact op